Razbijanje 99 mitova o agilnom načinu rada se na kraju pokazalo kao preambiciozan cilj no nadamo se da smo uspjeli razbili barem 3. Kako kaže besmrtni Bruce Lee: “A goal is not always meant to be reached, it often serves simply as something to aim at.”

Izvrstan meetup, što reći, nama domaćinima je bilo baš super, a sudeći po feedbacku kojeg smo našli na paukovoj mreži, čini se da je osjećaj uzajaman. “Do it more often”, “Keep having continuous meetings”, “Super!” neki su od feedbacka koji nam govore da ovakva druženja imaju smisla.

 Pričali smo skoro 2 sata i sa zadovoljstvom mogu reći: Da, u agileu ima planiranja. Da, u agileu ima rokova. I da, tradicionalni PM-ovi imaju rolu koja nije kompatibilna s agilnim načinom rada. Ali u pravilu su to vrijedni ljudi s jakim kompetencijama koji, uz promjenu mindseta, mogu snažno poduprijeti agilnu tranziciju organizacije.
 

Nakon meetupa smo napravili i kratku internu retrospektivu (bilo je već skoro 21h što isto govori koliko smo se zapravo svi zajedno zabavili). Uglavnom, ako vas zanima što smo pričali…rado ćemo vam reći 🙂

Meetupu bismo dali ocjenu 8 od 10, a za čistu desetku sljedeći put moramo popraviti sljedeće:

  • fail-ali smo s timeboxiranjem tema. Eto. Planirali smo 12 minuta po temi + 3 dodatne minute za pitanja i komentare. Nijedna tema nije upala u ovaj timebox i to drugi put moramo bolje isplanirati. Empirijska kontrola procesa.
  • feedback je pokazao interes za konkretnijim primjerima i situacijama iz života pa sljedeći put trebamo staviti fokus na to.
  • atmosfera i dinamika se bitno poboljšala kad se otvorila diskusija u publici. Naročito je postalo zanimljivo kad smo ušli u razmjenu iskustava. Ovo želimo i dalje podržavati kroz Lean Coffee i Open Space formate. U stvari, želimo “ukinuti” publiku i sve pretvoriti u veliki stage pun interakcije među agilistima.

Hvala svima na dolasku! Kao što rekoh, feedback je pokazao da interes za ovom vrstom druženja postoji pa se definitivno vidimo i početkom sljedeće godine.

Pogledajte i detalje s događanja, komentare i pokoju dodatnu sliku.