Naravno da se uvijek možete javiti nama i dogovoriti radionicu ili doći na neki od tečajeva.

Ako više volite raditi sami, čitajte dalje.

[text_with_frame id=”ea65b5a744c61c93d0829ef62d88aac0″ content=”‹¨›p‹˜›Čini se da Design Thinking ulazi u hrvatski korporativni svijet na velika vrata: od tri nova angažmana ove godine, na dva smo već počeli s radionicama, a na trećem se upravo dogovaramo.‹¨›/p‹˜›‹¨›p‹˜›Kako se Design Thinking sasvim lijepo uklapa u agilni pristup razvoju proizvoda (ne samo softvera!), prenosimo seriju članaka koji su objavljeni prije godinu dana (!) u ‹¨›a href‹´›‹²›https://croz.net/fyi/fyi-croz-222017/‹²› target‹´›‹²›_blank‹²› rel‹´›‹²›noopener‹²›‹˜›FYI br. 22‹¨›/a‹˜›.‹¨›/p‹˜›‹¨›p‹˜›Ako već niste, pročitajte ‹¨›a href‹´›‹²›http://tododoingdone.com/2018/03/design-thinking-pricaj-s-njima‹²›‹˜›prvi‹¨›/a‹˜› (uvodni) dio ovog članka.‹¨›/p‹˜›” line_color=”rgba(0,0,0,.07)” text_font=”body” heading_font=”heading” animation=”none” animation_speed=”2″ animation_delay=”0″ __fw_editor_shortcodes_id=”16704b02b8dff695e079b05a490ea523″ _fw_coder=”aggressive”][/text_with_frame]


Online tečajevi

Čest put prema razumijevanju Design Thinkinga vodi kroz Courseru i tečaj Design Thinking for Innovation. Kroz pet tjedana i otprilike isto toliko sati video materijala studenti prolaze kroz sve faze metode, kako ih je artikulirala autorica tečaja Jeanne M. Liedtka. Uz zaista dobro složen redoslijed lekcija, vidjet ćete i cijeli niz intervjua s jako zanimljivim osobama iz svijeta dizajna i biznisa, kao i s autorima nekih vrlo dobrih i vrlo popularnih knjiga. Spomenut ću Daniela Pinka, koji je svojom knjigom Drive stvarno prodrmao ustaljeni način gledanja na to što motivira ljude dok rade svoj posao (hint: ne, to nije više novaca).

Uz prof. Liedtka, video lekcije drži nekoliko profesora iz poslovne škole Darden School of Business s Univerziteta u Virginiji, među kojima se svakako ističe prof. Ed Hesse. Skočite na četvrti tjedan tečaja i pogledajte kako izgleda dobra video lekcija, nećete se razočarati.

Knjige

Tečaj se dobrim dijelom temelji na knjizi Designing for Growth, koju su zajedno napisali Jeanne M. Liedtka i Tim Ogilvie. D4G, kako autori često nazivaju svoju knjigu, definitivno spada u obaveznu lektiru svakome tko se bar malo ozbiljnije zanima za design thinking.

 

Ako vam je cijela ova priča oko design thinkinga i dalje pomalo maglovita, a alati koji se spominju zvuče… nekako… zdravorazumski (zato što i jesu) i još se dodatno pitate čemu tolika strka oko svega ovog, onda je vjerojatno prva knjiga koju trebate uzeti u ruke ustvari nastavak na D4G, Solving problems with design thinking – 10 stories of what works.

Alati koji se spominju zvuče… nekako… zdravorazumski (zato što i jesu)

Priče o uspješnoj primjeni design thinkinga u IBM-u, Toyoti, SAP-u ili 3M-u će dati konkretnu dimenziju i metodi i alatima a ponajprije će pokazati koju širinu problema ova metoda pomaže riješiti.

Detalji o spomenutim knjigama, kao i dodatni materijali su dostupni na adresi http://www.designingforgrowthbooks.com.


Čestitam! Došli ste do kraja ovog četverodijelnog (uh!) članka o Design Thinkingu. Nadam se da sam uspio prenijeti najvažniju poruku:

Pričajte sa svojim korisnicima. Ako ne pričate vi, pričat će konkurencija.

A sad, skok na početak i sve ponovo 🙂