Demistificirani Scrum

Scrum je metoda kojom agilne principe primjenjujemo u svakodnevnom radu, u izradi (ne samo softverskih) proizvoda. Scrum je vrlo lako razumjeti, no ne baš tako lako dobro implementirati, što može dovesti do različitih nedoumica i neugodnih situacija, pogotovo na terenu. Kao posljedicu često čujem i različite, poprilično netočne tvrdnje o samom Scrumu koje dodatno kompliciraju stvar.

Cilj ovih članaka je pojasniti što je Scrum, gdje je upotrebljiv a gdje je bolje uzeti nešto drugo, koje su najčešće zablude i koja su njihova pojašnjenja.

Također, gledajte na ove članke kao na argumente kojima ćete i svojim kolegama, šefovima ili klijentima objasniti o čemu se ustvari radi i zašto je Scrum odlična metoda za razvoj proizvoda, od softvera, preko novina i televizijskih programa, pa sve do marketinških kampanja.

 

[blog_posts id=”9baf3071c949ab638dcd82f8d657f51a” limit=”41″ style=”masonry masonry2″ columns=”3″ carousel=”true” categories=”‹º›‹¹›” tags=”‹º›‹²›69‹²›‹¹›” order_by=”date” order=”desc” __fw_editor_shortcodes_id=”ab3199a2f8397137a7cec2e907a4c8cf” _array_keys=”{‹²›categories‹²›:‹²›categories‹²›,‹²›tags‹²›:‹²›tags‹²›}” _fw_coder=”aggressive”][/blog_posts]